ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Posted byborgias-art26/12/20170 Comment(s)Η Σχολή, σύμφωνα με τις εξαγγελίες για συμπαράσταση και ενεργή υποστήριξη προς τους αποφοίτους, προχώρησε στην εγγραφή της αποφοίτου Κυριακής Κρέστου, στο Salon des Indépendants των Παρισίων. Το αίτημα της Σχολής έγινε δεκτό και ήδη εκλήθη να παρουσιάσει 1-3 έργα της στο διεθνές Salon στις Κάννες τον Ιούλιο του '18, για την πρώτη από τις 3 συνολικά ετήσιες αξιολογήσεις, που αν είναι όλες θετικές, θα γίνει πλέον μέλος του Salon des Independants, το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι ως Μέλος του Salon, θα έχει προσκλήσεις από Γκαλερί του Παρισιού (και όλου του κόσμου) και από μεγάλες διεθνείς Εκθέσεις, σε Μουσεία, Biennale κτλ !

Χρειάζεται να διευκρινισθεί προς τους αποφοίτους του τμήματος Fine Art, ότι η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών στο Salon des Indépendants των Παρισίων, είναι ένα έως δύο άτομα ανά έτος, διότι η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη χώρα, πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό μελών στο Salon, όπως αυτό ορίζεται από το καταστατικό του.

Βέβαια, η Σχολή έχει έρθει σε επαφή με Αίθουσες Τέχνης της Αθήνας καθώς και με άλλα Ευρωπαϊκά Κέντρα, όπου οι επιλεγμένοι εκθέτοντες, λαμβάνουν Πιστοποίηση η οποία υποστηρίζει την ποιότητα του έργου, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές της έκθεσης, όπως αυτές έχουν ορισθεί από τη διοργάνωση.

Αργότερα, οι καλοί απόφοιτοι που θα έχουν ήδη λάβει συμμετοχές σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, καθώς και τιμητικές διακρίσεις και συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, θα μπορούν να είναι μεταξύ αυτών που η σχολή θα σκέφτεται να στείλει για συμμετοχή σε ιδιαίτερες διοργανώσεις. (ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί του εξωτερικού, διεθνείς εκθέσεις και πολύ αργότερα, όταν ο απόφοιτος αποκτήσει μια σοβαρότερη εμπειρία και ένα πιο αξιοπρόσεκτο όνομα, η σχολή θα μπορεί να τους προτείνει σε κάτι πιο υψηλό, όπως Βiennale, κ.α.)

Επίσης, οι πολύ καλοί απόφοιτοι του προγράμματος Fine Art, που πληρούν όλα τα παρακάτω κριτήρια επιλογής, θα μπορούν, κατ’ αρχήν, να προσληφθούν στη Σχολή, ως βοηθοί καθηγητού, για διάρκεια τριών ετών και αν η πορεία είναι επιτυχής, θα συνεχίσουν ως Καθηγητές.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Η Σχολή για την επιλογή των ατόμων που θα μπορεί να αποστείλει σε όλα τα ανωτέρω σχήματα και φυσικά και σε γκαλερί της Αθήνας,
ιεραρχεί απαραίτητα τα παρακάτω:

  • Υψηλό επίπεδο ποιότητας των έργων (τεχνικές και concept)
     
  • Υψηλή βαθμολογία (ΑΑ – μεγαλύτερο του 85%) στα θεωρητικά μαθήματα (Θεωρία Σχεδίου & Χρώματος, Φιλοσοφία Τέχνης, Ιστορία Τέχνης, Κριτικές Μελέτες).
     
  • Συμμετοχή στα εργαστήρια Γυμνού, Σχεδίου & Χρώματος ( με όλες τις εργασίες που έχουν δοθεί ), εργαστήριο 3D (Πηλού) και πρακτικά εργαστήρια Σχεδίου & Χρώματος, (Δευτέρα και Τρίτη βράδυ).
     
  • Σημαντικότατο κριτήριο είναι η Διπλωματική Μελέτη, που είναι όλο το 4ο έτος.

Η Σχολή σε αυτά τα χρόνια των Σπουδών, χρειάζεται να είναι το δεύτερο σπίτι του Σπουδαστή και να έχει μια άριστη σχέση συνεργασίας με τους διδάσκοντες. Να ληφθεί σοβαρότατα υπ’ όψη ότι αυτό που τελικά θα μετρήσει στις αξιολογήσεις είναι τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και όχι οι δραστηριότητες… Επομένως δεν αφορά τις γκαλερί και το κοινό το γιατί κάποιος δεν μπόρεσε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που έχει κάτι το ιδιαίτερο ή σημαντικό να τους πει...


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ, ένα κίνητρο.
Τα δίδακτρα θα παραμείνουν και τον επόμενο χρόνο στο ίδιο επίπεδο, δηλ. 2220€/έτος, για κάθε τάξη του προγράμματος FINE ART,(12 δόσεις x 185€).
Θα δοθεί, βάσει της φετινής αξιολόγησης, υποτροφία, για τον επόμενο χρόνο, στον καλύτερο σπουδαστή κάθε τάξης, στο ύψος του 50%, εφ’ όσον έχει στο σύνολο, βαθμολογία μεγαλύτερητου 86%.(12 δόσεις x 93€).

Ένας ακόμα σπουδαστής, από κάθε τάξη, που έχει την δεύτερη κατά σειρά αξιολόγηση, αλλά με βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%, θα λάβει ως υποτροφία το 35 % (12 δόσεις x 120€). Τέλος 5 άτομα που θα είναι οι επόμενοι στη βαθμολογία,από κάθε τάξη, που θα έχουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βαθμολογία Α (μεγαλύτερη από 70%), θα λάβουν υποτροφία το 27%, (12 δόσεις x135€).
Θα τηρηθεί, σε κάθε περίπτωση και παντού η σειρά κατάταξης, στη βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδακτρα από την προσεχή χρονιά θα εκτιμώνται με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο την απόδοση. Κάθε άλλη, ίσως, τιμή διδάκτρων που μπορεί να ισχύει για φέτος, δεν θα ισχύει στη νέα περίοδο. Άτομα που δεν θα έχουν πιάσει βαθμολογία που τους τοποθετεί στις υποτροφίες και δεν μπορούν να καταβάλλουν τα 185€/μήνα, θα μπορούν να κάνουν την τάξη σε 2 χρόνια. Το κόστος με αυτόν τον τρόπο θα είναι 95€x24 συνεχόμενους μήνες.

H Σχολή μετά την αποφοίτηση, των σπουδαστών του Fine Art, θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους με στόχο να υλοποιηθούν οι στόχοι τους στο έπακρο, τηρώντας όμως την αξιολόγηση όπως αναφέρεται ανωτέρω. 

Leave a Comment