ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Posted byborgias-art26/12/20170 Comment(s)

Η Σχολή, σύμφωνα με τις εξαγγελίες για συμπαράσταση και ενεργή υποστήριξη προς τους αποφοίτους, προχώρησε στην εγγραφή  αποφοίτου μας, στο Salon des Indépendants των Παρισίων. 
Το αίτημα της Σχολής έγινε δεκτό και ήδη εκλήθη να παρουσιάσει 1-3 έργα της σε διεθνές Salon.

Αυτό σημαίνει ότι ως Μέλος του Salon, θα έχει προσκλήσεις από Γκαλερί του Παρισιού (και όλου του κόσμου) και από μεγάλες διεθνείς Εκθέσεις, σε Μουσεία, Biennale κτλ !

Η Σχολή έχει έρθει σε επαφή με Αίθουσες Τέχνης της Αθήνας καθώς και με άλλα Ευρωπαϊκά Κέντρα.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Η Σχολή για την επιλογή των ατόμων που θα μπορεί να αποστείλει σε όλα τα ανωτέρω σχήματα και φυσικά και σε γκαλερί της Αθήνας,
ιεραρχεί απαραίτητα τα παρακάτω:

 • Υψηλό επίπεδο ποιότητας των έργων (τεχνικές και concept)
   
 • Υψηλή βαθμολογία (ΑΑ – μεγαλύτερο του 85%) στα θεωρητικά μαθήματα (Θεωρία Σχεδίου & Χρώματος, Φιλοσοφία Τέχνης, Ιστορία Τέχνης, Κριτικές Μελέτες).
   
 • Συμμετοχή στα εργαστήρια Γυμνού, Σχεδίου & Χρώματος ( με όλες τις εργασίες που έχουν δοθεί ), εργαστήριο 3D (Πηλού) και πρακτικά εργαστήρια Σχεδίου & Χρώματος, (Δευτέρα και Τρίτη βράδυ).
   
 • Σημαντικότατο κριτήριο είναι η Διπλωματική Μελέτη, που είναι όλο το 4ο έτος.


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Τα δίδακτρα θα παραμείνουν και τον επόμενο χρόνο στο ίδιο επίπεδο, δηλ. 2220€/έτος, εφόσον σπουδαστής έχει κάνει την εγγραφή του, έως 9 Ιουνίου, 2018, για κάθε τάξη του προγράμματος FINE ART, (12 δόσεις x 185€ σε Full Time).

 1. Θα δοθεί, βάσει της φετινής αξιολόγησης, υποτροφία, για τον επόμενο χρόνο, στον καλύτερο σπουδαστή κάθε τάξης, στο ύψος του 50%, εφ’ όσον έχει στο σύνολο, βαθμολογία μεγαλύτερητου 86%.(12 δόσεις x 93€).
   
 2. Ένας σπουδαστής, από κάθε τάξη, που έχει την δεύτερη κατά σειρά αξιολόγηση, αλλά με βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%, θα λάβει ως υποτροφία το 35 % (12 δόσεις x 120€). 
   
 3. 5 άτομα που θα είναι οι επόμενοι στη βαθμολογία,από κάθε τάξη, που θα έχουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βαθμολογία Α (μεγαλύτερη από 70%), θα λάβουν υποτροφία το 27%, (12 δόσεις x135€).

Θα τηρηθεί, σε κάθε περίπτωση και παντού η σειρά κατάταξης, στη βαθμολογία. 
Αυτό σημαίνει ότι τα δίδακτρα από την προσεχή χρονιά θα εκτιμώνται με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο την απόδοση ποιότητος στο έργο Τέχνης, τις παρουσίες στις παραδόσεις, 

και τη συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις.
Επίσης, οι Υποτροφίες αναφέρονται στο πρόγραμμα Full Time (με τουλάχιστον 10 άτομα / τάξη στο Full Time). 


Κάθε άλλη, ίσως, τιμή διδάκτρων που μπορεί να ισχύει για φέτος, δεν θα ισχύει στη νέα περίοδο. Άτομα που δεν θα έχουν πιάσει βαθμολογία που τους τοποθετεί στις υποτροφίες και δεν μπορούν να καταβάλλουν τα 185€/μήνα, θα μπορούν να κάνουν την τάξη σε 2 χρόνια. Το κόστος με αυτόν τον τρόπο θα είναι 100 € x 24 συνεχόμενους μήνες.

Eξυπακούεται ότι Υποτροφία προσφέρεται ΜΟΝΟ στην παρακολούθηση FULL TIME, με δίδκτρα τα 185 € / μήνα, τα οποία ισχύουν έως 9 Ιουνίου, 2018 (Διαμορφώνονται τα δίδακτρα από 1ης Σεπτεμβρίου).  

Δεν χορηγείται υποτροφία, σε άτομο που δεν είναι ταμειακώς ενήμερος, ανά μήνα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Υποτροφία θα μπορεί να δοθεί στους ως άνω όπως αναφέρονται, με την προϋπόθεση ότι η τάξη στο Full Time,
έχει στις 30 Ιουνίου, τουλάχιστον 10 ταμειακώς ενήμερα άτομα στο πρόγραμμα FULL TIME. 

H Σχολή μετά την αποφοίτηση, των σπουδαστών του Fine Art, θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους με στόχο να υλοποιηθούν οι στόχοι τους στο έπακρο, τηρώντας όμως την αξιολόγηση όπως αναφέρεται ανωτέρω. 

Leave a Comment