Κατηγορίες Blog

  FINE ART - KAINOTOMEΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

  Posted byborgias-art27/06/20192 Comment(s)
  FINE ART :   
  ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


  Η διοίκηση και το συμβούλιο καθηγητών του προγράμματος Fine Art , προχώρησαν σε καινοτόμες αλλαγές, στο πρόγραμμα FINE ART , με στόχο  την  αναβάθμιση  της επικοινωνίας   Σπουδαστών  και Διδασκόντων, με κύρια ωφελημένους, τους Σπουδαστές που παρακολουθούν από απόσταση.

  Οι τροποποιήσεις που αποφασίσθηκαν και θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο 2019  είναι οι εξής:

  • Ο κάθε καθηγητής,  ορίζει μια σταθερή  μέρα και ώρα ανά εβδομάδα, για όλο το χρόνο, για να δέχεται  και να επιλύει  απορίες των εξ αποστάσεως  σπουδαστών, μέσω  Video Conference (εκπαιδευτική πλατφόρμα) ή Skype.
    
  • Oι σπουδαστές, πρέπει να παρευρίσκονται στη Σχολή τουλάχιστον σε 4 έως 5 Κυριακές το χρόνο 
   (20/10/19,  8/12/19,   2/2/20,   5/4/20,  &  7/6/20),     από   12:00-18:00.
   Ακολούθως από, 16:00 - 18:30
   ,  θα γίνεται  διδασκαλία  ελευθέρου σχεδίου & χρώματος, με θέμα  το  ανθρώπινο σώμα,  με ποζάρισμα γυμνού  μοντέλου.
   Όλοι οι Καθηγητές του FINE ART, θα είναι στη Σχολή, για να ελέγξουν  τις εργασίες  των εξ αποστάσεων σπουδαστών και να τους  βοηθήσουν στις όποιες απορίες τους.
    
  • Στην αρχή του κάθε μαθήματος, ο  καθηγητής, θα κάνει  μια 10λεπτη εισήγηση-επεξήγηση,  για τους εξ αποστάσεως σπουδαστές, για την εργασία που πρόκειται να γίνει στη συνέχεια στην τάξη, αναφέροντας επακριβώς την ιδέα, τα υλικά και τον τρόπο εργασίας.
    
  • Τα μαθήματα  θα βιντεοσκοπούνται για να μπορούν να τα βλέπουν, μέσα από την πλατφόρμα, οι εξ αποστάσεως σπουδαστές και ο κάθε άλλος που ήταν απών,  (Όπως και φέτος).
   Eπίσης θα υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης του μαθήματος μέσω τηλεδιάσκεψης.
    
  • Οι σπουδαστές,  θα κρατούν Ημερολόγιο Εργασιών (Journal), στο οποίο  θα καταγράφουν την εμπειρία τους από τη γνώση που απέκτησαν, ανά μάθημα, τόσο στο γνωστικό πεδίο, όσο στο πεδίο του πειραματισμού και της έρευνας.
   Η παρουσία του ημερολόγιου, είναι  απαραίτητη, διότι εκεί θα φαίνεται το κατά πόσο γίνεται εμπέδωση του μαθήματος και αποτελεσματική προσπάθεια για πειραματισμό και έρευνα.
    
  • Οι μεγαλύτερες τάξεις, θα δώσουν περισσότερο χρόνο στην εννοιολογική και σύγχρονη Τέχνη. Θα γίνονται Εγκαταστάσεις, Happenings, Οp art και κάθε άλλη σύγχρονη μορφή Τέχνης, στα πλαίσια του μοντέρνου, μεταμοντέρνου & σύγχρονου.
   Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στους σπουδαστές, ότι η δημιουργικότητά τους, δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε ένα πίνακα, φτιαγμένο  με πινέλα ή σπάτουλα…
   Η δημιουργία έχει απεριόριστη έκφραση και ο σπουδαστής χρειάζεται να πειραματίζεται  και να ερευνά συνέχεια.
    
  • Η  μελέτη με  γυμνό μοντέλο θα γίνεται 4 φορές την εβδομάδα.
   Δευ. 15:30-18:00,    Τρ.11:30-14:00,    Πεμ. 19:30-22:00     &     Σαβ. 14:30-17:00
   Με αυτόν τον τρόπο, ένας εξ’ αποστάσεως σπουδαστής θα μπορεί να κάνει Μελέτη στο Γυμνό και τις ημέρες Σάββατο και Δευτέρα, αν έχει κάποιο επιπλέον διαθέσιμο χρόνο.
    
  • Σε όλες τις περιπτώσεις, oι καθηγητές, θα καταθέτουν  μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, για κάθε μάθημά τους για ένα σύνολο 30 εβδομάδων, όσο δηλαδή διαρκεί το  διδακτικό έτος.

   Οι σπουδαστές, με την έναρξη, θα έχουν το συνολικό αναλυτικό  πρόγραμμα (οδηγό σπουδών) στα χέρια τους, 15 μέρες πριν την έναρξη του προγράμματος.
   Οι σπουδαστές, θα προμηθεύονται έως το τέλος Σεπτεμβρίου, βιβλία και υλικά (θα τους δίνεται λίστα).
    
  • Συνεχίζεται για λόγους επαγγελματικής  αντίληψης  και υγιούς ανταγωνισμού η έκθεση έργων των  προχωρημένων  σπουδαστών, του προγράμματος  FINE ART,  οι οποίοι εκθέτουν, 2 φορές ανά έτος, κατά την περίοδο των σπουδών τους, μαζί με αποφοίτους και  καθηγητές τους,  σε αίθουσες Τέχνης. 
   ( Όπως και στη διδακτική χρονιά 2018-‘19 ).
   Στη νέα χρονιά, η Σχολή θα εκθέσει στις παρακάτω  Αίθουσες Τέχνης:
   Το Φεβρουάριο 2020, στον ‘’ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ’’ &  τον Ιούνιο 2020, στην ‘’ΑΡΓΩ’’.


    

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  FINE ART

  • Στo πρόγραμμα FINE ART,  εγγράφονται άτομα  δίχως  προαπαιτούμενα
   (Ιδιαίτερες γνώσεις, ηλικία, φροντιστήρια  κ.τ.λ).
    
  • Οι αρχάριοι, εγγράφονται  στο  5ετές πρόγραμμα.
    
  • Τα άτομα που γνωρίζουν αρκετά καλά  σχέδιο και  χρώμα, εγγράφονται στο  4ετές  ή στο 5ετές πρόγραμμα.
    
  • Τα άτομα που έχουν εμπειρία και προϋπηρεσία στο σχέδιο και στο χρώμα, μπορούν να παρακολουθήσουν το 3ετές πρόγραμμα, αλλά  αν το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν, κατά την κρίση τους, σε όποιο πρόγραμμα θέλουν.

   Και τα τρία προγράμματα, έχουν τον ίδιο ακριβώς αριθμό μαθημάτων.


   ΣΗΜ: Η σχολή δέχεται στο πρόγραμμα FINE ART, άτομα από ηλικίας 15 ετών (απόφοιτους Γυμνασίου).
   

  ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

  • Κύριος σκοπός είναι να εξέρχονται οι απόφοιτοι της Σχολής,  πλήρως καταρτισμένοι, αποβλέποντας σε μία επαγγελματική καριέρα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με τη συνδρομή της Σχολής, στα πρώτα αυτά δύσκολα επαγγελματικά βήματα.
    
  • Στόχος της Σχολής, είναι να έχει υλοποιήσει άμεσα, όλες τις διαδικασίες και λειτουργίες των προγραμμάτων, ώστε να είναι μία Σχολή που να μην υπολείπεται σε πρόγραμμα και υπηρεσίες από τις πανεπιστημιακές σχολές της Ευρώπης.
    
  • Η Σχολή επιθυμεί να αυξήσει τις επαφές της, με τα μεγάλα διεθνή κέντρα της Ευρώπης και Αμερικής, για την επιτυχέστερη διεθνή καριέρα των αποφοίτων.   (Αυτό ήδη συμβαίνει από την περσινή χρονιά.)
    
  • Στόχος της Σχολής, είναι να υπάρξει συνεργασία με Πανεπιστήμιο, με στόχο την κατάταξη των αποφοίτων σε ένα προχωρημένο έτος σπουδών, για την απόκτηση πτυχίου  Β.Α. ή και Μ.Α.  
   ( Να έχει και διδασκαλία εξ αποστάσεως ).
    
  • Η Σχολή, επίσης, έχει σαν Βασικό πλάνο, το “άνοιγμα” για προσέλευση σπουδαστών έξω από τα σύνορα της Ελλάδος.


    

  2 Comment(s)

  ΑσπασιαΑγογλωσσακη:
  05/07/2019, 09:52:05 AM
  Reply

  Θα ήθελα να ρωτήσω για τους εξ αποστάσεως μαθητές που δεν μπορούν να παρευρίσκονται λόγω δουλειάς όλες τις Κυριακές, πόσες απουσίες μπορουν να κάνουν.Με ενδιαφέρει το τριετές για προχωρημένους. Ευχαριστώ.

  Δήμητρα Σοφιανού:
  27/07/2019, 10:49:31 AM
  Reply

  Καλημέρα σας. Ζητούμε συγγνώμη για την αργοπορία της απάντησης, η οποία οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα. Παρακαλούμε αφήστε μας τηλέφωνο επικοινωνίας στο: borgias-@otenet.gr ή καλέστε στο 6987 00 7856. Οι παρουσίες είναι συμφέρον για του σπουδαστή. Δεν επιβάλλεται, όμως, να είναι σε όλες τις Κυριακές, αλλά χάνει μέρος της επικοινωνίας με τους καθηγητές. Παρακαλούμε επισπεύσετε, ώστε να διεκδικήσετε μία από τις 3 Υποτροφίες στο Fine Art https://www.borgias-art.gr/BLOG/%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%99%CE%95%CE%A3%20-%20%CE%9C%CE%AF%CE%B1%20%CE%BD%CE%AD%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7

  Leave a Comment