Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα
Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα
Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα
Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΒΟΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Ιδρυτής, Εικαστικός

[Eλεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]  [Ιστορία της Τέχνης]  
[Φιλοσοφία της Τέχνης] [Θεωρία Σχεδίου & Χρώματος
]


Εικαστικός, Καλλιτέχνης, κρητικής καταγωγής (Ηράκλειο) με 35ετή ενεργή παρουσία στο χώρο της Ζωγραφικής.
Ιδρυτής από το 1993, του “BORGIAS” Fine Art, Culture & Design, στο οποίο διδάσκει έως σήμερα, ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, Ιστορία & Φιλοσοφία της Τέχνης.

Εκτός των παράλληλων σπουδών του στην Ιταλία στη Ζωγραφική & Ναυπηγική, έχει ιδιαίτερη επιμονή και αναζήτηση στο φιλοσοφικό πεδίο της Τέχνης.
Στο πεδίο των Τεχνών, εστιάζεται στη φιλοσοφική, δεοντολογική και κοινωνική ύπαρξη του καλλιτέχνη.

Είναι μέλος του “Salon des Independants” στο Παρίσι από το 1993, όπου εκθέτει έργα του, που προσδιορίζονται στο χώρο του συμβολιστικού Σουρεαλισμού.
Έχει στο ενεργητικό του, 7 ατομικές εκθέσεις και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Από το 1993 είναι μέλος του Salondesindépendants στο Παρίσι, όπου συχνά εκθέτει έργα του στο Grand Palais.
To 2016 και το 2017, εκθέτει στην Αίθουσα Carrousel του Μουσείου του Λούβρου, επιλεγμένος από το Salon desindépendants.
Το 2018 προσκαλείτε να συμμετάσχει στη διεθνή Έκθεση Biennale delle Nazioni, της Βενετίας, στο εξαίρετο διόροφο Αναγεννησιακό Κτίριο της Scuola di Misericordia.
Εκεί λαμβάνει τα Βραβεία Dogi και Tiziano.
Aκολούθως στις 4 Mαίου, '18, μεταβαίνει στη Μπολόνια (Gnudi Palace) για βράβευση του έργου του με το Βραβείο Raffaello.
Στις 5 - 8 Ιουλίου, '18, έχει προσκληθεί στη Ρώμη να παραστεί με έργα του, στο event ‘’I Segnalati’’, στο Velli Palace.

Έχει επισκεφθεί και μελετήσει σχεδόν το σύνολο των μεγάλων πινακοθηκών της Ευρώπης, καθώς και αρκετούς από τους πιο σημαντικούς χώρους διδασκαλίας των εικαστικών Τεχνών, στην Ευρώπη.

Έχει 7 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές σε πολλά μέρη του κόσμου.
Κριτική παρουσίαση για το έργο του, έχουν το “Who is Who”, οι εκδόσεις Μέλισσα & άλλα έντυπα. Στόχος του είναι η αναβάθμιση του επιπέδου των Τεχνών στην Ελλάδα.

To 2016 και το 2017 εξέθεσε, με πρόσκληση του Salon des Independents, των Παρισίων,
στο Μουσείο του Λούβρου, στην πτέρυγα Carrousel.
To Mάρτιο του 2018, εξέθεσε στη Βιennalle delle Nazione, στη Βενετία, όπου του απονεμήθηκαν δύο τιμητικές διακρίσεις.

Για το έργο του, παρακαλούμε πατήστε τιν παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.borgias.gr
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ  -  [Colour Techniques 2]   [Drawing Techniques 1]

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1980, ο Βαγγέλης Θεοδωρίδης παρακολούθησε μαθήματα τέχνης στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Lycée) και στη συνέχεια εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου σπούδασε στο Z’ Eργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και αναπληρωτή καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο.

Έχει λάβει μέρος σε πάνω από εξήντα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη) και οι ατομικές του ανέρχονται στις πέντε.
Ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.


 


 

ΜΙΧΑΛΙ  ΜΠΡΟΥΝΟ [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]

 

Γεννήθηκε το 1988 στην Αυλώνα στην Αλβανία.
Ξεκίνησε της σπουδές του στο “School of Arts - Vlora” από το 2004-2008 με ειδικότητα στο  painting –scenography.  Αποφοίτησε με άριστα.
Ακολούθως σπούδασε επί 3 έτη στο “BORGIAS Fine Art, Culture & Design” και έλαβε πτυχίο
Fine art (B.A. Hons) από το συνεργαζόμενο κρατικό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίαs, University of Bolton, από το οποίο και αποφοίτησε με άριστα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο & χρώμα, από 2015 στο “BORGIAS”.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
 


 

ΝIKOΛΑΪΔΗΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ  [Drawing Techniques 1] [Nude Study]


O Αντρέας Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου το 1988. Aπό μικρή ηλικία ήταν εμφανής η κλίση του προς τις τέχνες, κάτι το οποίο οδήγησε από πολύ νωρίς σε διακρίσεις σε διάφορους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2007 – 2012) κοντά στους Ζαχαρία Αρβανίτη, Τάσο Χριστάκη και Άγγελο Αντωνόπουλο. Επιπλέον, παρακολούθησε γλυπτική με τον Νίκο Τρανό και φωτογραφία με τους Μανώλη Μπαμπούση και Αλέξανδρο Βουτσά.
Συμμετέχει τακτικά σε εκθέσεις, μεταξύ των οποίων «6 καλοτεχνήτες μιλούν για την τέχνη τους» στο κέντρο τεχνών “Πανίκος Μαυρέλης” -όπου υπήρξε και διοργανώτης-(2010), “Το σχέδιο Σωτηρία: Μνήμη και ασθένεια στον εικαστικό λόγο” στο γενικό νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρίᨻ (2010) και “Πέρα απο τη φύση” στο μουσείο Γουναροπούλου (2017).
Παράλληλα, από το 2008 διδάσκει ζωγραφική σε μαθητές και σπουδαστές ενώ ακόμη πιο πρόσφατα παρακολούθησε μαθήματα ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

 


 
ΠΕΡΙΟΡΕΛΛΗΣ ΧΑΡΗΣ [Colour Techniques 1]


Εικαστικός

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα 

Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική, και Βυζαντινή ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με βαθμό πτυχίου Άριστα, στη Σχολή Βακαλό και στη Σχολής Βυζαντινής Ζωγραφικής «Πανσέληνος», βαθμός πτυχίου Άριστα, με δασκάλους τον Χρόνη Μπότσογλου, Νικόλαο Κληρονόμο, Γιώργο Βλασσόπουλο, Γεώργιο Χοχλιδάκι και Ηλία Γεωργάτο.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε δύο ατομικές εκθέσεις στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μπιενάλε Σχολές Καλών Τεχνών ,της Art-Athina (Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης) με διάκριση και Ωδείο Αθηνών - Walking dead Art - 3ο βραβείο 

Έργα του βρίσκονται ιδιωτικές συλλογές Ελλάδα και εξωτερικό. 

 


 

 
ΣΑΚΚΗ ΣΩΗ - Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Α.ΤΕΙ Αθηνών)
M.A. Μουσειακών Σπουδών (Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).
Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

[Εισαγωγή στη Μουσειολογία]

Η Ζωή Σακκή αποφοίτησε από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Α.ΤΕΙ Αθηνών, έχοντας, το 2003, ολοκληρώσει επιτυχώς την εξειδίκευσή της στη συντήρηση κεραμικού, γυαλιού, λίθου, μετάλλου, ψηφιδωτών και ανασκαφικών οργανικών υλικών.

Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μουσειακές Σπουδές» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας επαρκή κατάρτιση σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα μουσειολογικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διδακτορική της διατριβή πραγματεύεται την τεκμηρίωση των συλλογών του Εγκληματολογικού Μουσείου της Ιατρικής Σχολής, Αθηνών, και επιδιώκει την πολυεπίπεδη σύγκριση των μουσειακών συλλογών εγκληματολογίας, διεθνώς.

Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Τμήμα Μουσειολογίας - Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων του Ά Τ.Ε.Ι. Πάτρας, όπου δίδασκε μαθήματα διαχείρισης μουσειακών συλλογών και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επί σειρά ετών υπήρξε επιμελήτρια και συντηρήτρια των συλλογών του Εγκληματολογικού Μουσείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνοντας την οργάνωση του εκθεσιακού χώρου, την παρουσίαση των εκθεμάτων, τη διαχείριση των συλλογών, αλλά και την προληπτική και συστηματική συντήρηση των μουσειακών αντικειμένων.

Σήμερα εργάζεται ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παράλληλα συνεχίζει την επαγγελματική της συνεργασία με το Εγκληματολογικό Μουσείο, ως εξωτερικός συνεργάτης.
 

 
ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΟΦΙΑ - [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα] [Photomedia] [Παιδικό Τμήμα]


Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.
Έχει σπουδάσει γραφικές Τέχνες και Ζωγραφική.
Εργάσθηκε επί 4 χρόνια, ως γραφίστρια στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Με τον ερχομό της στην Ελλάδα το 1993 δούλεψε στην διαφήμιση ως Αrt Director.

Εκ παραλλήλου, σπούδασε επί 4 έτη, στο ¨BORGIAS¨ FineArt 
και ακολούθως έλαβε το πτυχίο FineArt (B.A. Hons.) από το κρατικό πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, BoltonUniversity.

Έχει κάνει μία ατομική έκθεση Ζωγραφικής τo 2003 στη γκαλερί “Κιβωτός” στην Αθήνα.
Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α. και στη Ν. Αφρική.

Το 2004 ήταν εθελόντρια στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Το Μάιο του 2010 έλαβε το 1ο Βραβείο με τη συμμετοχή της στην πανευρωπαϊκή εικαστική Δράση: 736 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, που είχε σαν θέμα την εναντίωση απέναντι στις διάφορες μορφές ρατσισμού, βίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Tον Ιανουάρτιο του 2018, έλαβε το Διεθνή Βραβείο "2nd International Prize, Leonardo da Vinci - The Universal Artist" που έλαβε μέρος στο Borghese Palace της Φλωρεντίας.

 
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΝΤΑΝΙΕΛΑ [Creative Projects] [Conceptual Projects]

Σπούδασε γραφιστική στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους την Νίκο Κεσσανλή και την Ρένα Παπασπύρου.

Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων απο το 2000 και έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 100 τίτλους.

Έχει λάβει βραβείο εικονογράφησης απο το ελληνικό τμήμα της IBBY, τρεις επαίνους από το Ε.Β.Γ.Ε. και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα με υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο Andersen.

Παράλληλα έχει διδάξει σε ιδιωτικά ΙΕΚ μαθήματα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και απο το 2010 συνεργάζεται με την γκαλερί και το μουσείο Φρυσίρα.

Δουλειά της μπορείτε να δείτε στην ηλ.διεύθυνση:   https://danielastam.wix.com/danielastamatiadi
 

ΣΤEΡΓΙΟΥ  ΝΑΪΡΑ - [Experimental Media]Νάιρα Στεργίου (1984, Αθήνα) σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (MFA) στη Koninklijke Academie voor Schone Kunsten στην Αμβέρσα στο Βέλγιο.
Στην Αμβέρσα, ολοκλήρωσε και δεύτερες μεταπτυχιακές(MFA) στο Campus Sint Lucas Αμβέρσα στο πρόγραμμα Master of Research in Art and Design.
Στο Βέλγιο ολοκλήρωσε και δύο κύκλους σπουδών στο Orthodox Onderwijs, Theologisch, Instituut Saint-Serge στη Γάνδη με κατεύθυνση:  Εισαγωγή στην Θεολογία.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε τρίτο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΜΣ) στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.
Είναι υποψήφια διδάκτορας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών .

www.nairastergiou.com


 

ΣΤΟΙΟΥ ΓΛΥΚΑ - [Eισαγωγή στην Πολιτιστική Διαχείριση]


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα, μια πανέμορφη κωμόπολη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, της Δραματικής Σχολής “Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου και του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται με την πολιτιστική διαχείριση, γυρίζει ντοκιμαντέρ, επιμελείται βίντεο για την τηλεόραση και το διαδίκτυο και παίζει θέατρο.

Το μεγάλο της καμάρι είναι το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Ευρωπού και το ντοκιμαντέρ για την Ιστορία και τη Λαογραφία του τόπου που διατίθεται στο μουσείο.

Το πρώτο της θεατρικό έργο ήταν η "Σκουληκότρυπα" που ανέβηκε στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Αγαπάει τον πολιτισμό, την περιπέτεια, το ταξίδι, την απλότητα.
 


 

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ  ΝΑΣΟΣ  -  [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (1979), σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Γ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Κο Μάριο Σπηλιώπουλο, έχοντας παρακολουθήσει και ως δευτερεύοντα  μαθήματα  Γλυπτική και Πολυμέσα.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of East London (MA Fine Art), όπου έζησε και εργάστηκε για έξι χρόνια.

 Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στο St Albans, σε δημόσια events και galleries.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ, ΑΓΓΛΙΑ):

Έκθεση Μεταπτυχιακού, UEL, Σεπτέμβριος 2017 

HERE’S SUMMER Exhibition, Menier Gallery, Λονδίνο, Ιούλιος 2016

HERE’S UNLEASHED Exhibition, Menier Gallery, Λονδίνο, Μάρτιος 2016

Φιλανθρωπική Εκδήλωση, Nude Tin Can Gallery, Broken Hall, Φεβρουάριος 2016

EROTICA ART Exhibition, Nude Tin Can Gallery, St. Albans, Ιανουάριος 2016

HERE’S ART MAZE Exhibition, Oxo Tower, Λονδίνο, Δεκέμβριος 2015

«ΤΕΧΝΗ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ», Αθήνα, Δεκέμβριος 2011 · Έκθεση Αποφοίτων, Ένωση πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Αθήνα, Ιούλιος 2011

Έκθεση, «SHOP & TRADE», Μοναστηράκι, Αθήνα, Απρίλιος 2011  

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, "BORGIAS"