ΚΑΘΗΓΗΤΕΣΒΟΡΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Ιδρυτής, Εικαστικός

[Eλεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]  [Ιστορία της Τέχνης]  
[Φιλοσοφία της Τέχνης] [Θεωρία Σχεδίου & Χρώματος
]


Εικαστικός, Καλλιτέχνης με 35ετή ενεργή παρουσία στο χώρο της Ζωγραφικής.
Ιδρυτής από το 1993, του “BORGIAS” Fine Art, Culture & Design, στο οποίο διδάσκει έως σήμερα, ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, Ιστορία & Φιλοσοφία της Τέχνης.

Εκτός των παράλληλων σπουδών του στην Ιταλία στη Ζωγραφική & Ναυπηγική, έχει διαρκή μελέτη και αναζήτηση στο φιλοσοφικό πεδίο.
Στο πεδίο των Τεχνών, εστιάζεται στη δεοντολογική και κοινωνική ύπαρξη του καλλιτέχνη.

Είναι μέλος του “Salon des Independants” στο Παρίσι από το 1993, όπου εκθέτει έργα του, που προσδιορίζονται στο χώρο του συμβολιστικού Σουρεαλισμού.
To Mάιο του 2016, με επιλεγμένα μέλη του “Salon des Independants” εξέθεσε στο Moυσείο του Λούβρου, στην πτέρυγα Carrousel.

Έχει επισκεφθεί σχεδόν το σύνολο των μεγάλων πινακοθηκών της Ευρώπης, καθώς και αρκετούς από τους πιο σημαντικούς χώρους διδασκαλίας των εικαστικών Τεχνών, στην Ευρώπη.

Έχει 7 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές σε πολλά μέρη του κόσμου.
Κριτική παρουσίαση για το έργο του, έχουν το “Who is Who”, οι εκδόσεις Μέλισσα & άλλα έντυπα. Στόχος του είναι η αναβάθμιση του επιπέδου των Τεχνών στην Ελλάδα.

Για το έργο του, παρακαλούμε πατήστε τιν παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.borgias.gr
 
ΒΑΡΔΑΒΑΚΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  -  [Αγιογραφία]

Ο Ευάγγελος Ι. Βαρδαβάκης, είναι απόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου με ειδίκευση στη συντήρηση έργων τέχνης καθώς και του τμήματος συντήρησης έργων ζωγραφικής του  Δ.Ι.Ε.Κ. Περιστερίου.
            Μαθήτευσε την αγιογραφία από το 1995-2000 κοντά στους αγιογράφους Σέργιο Σεργιάδη και Νικόλαο Χούτο και ελεύθερο σχέδιο στο φροντιστήριο σχεδίου Τσίγκρης (2001).

Από το 2006 έως σήμερα ασχολείται με την αγιογραφία επαγγελματικά σε δικό του εργαστήριο.
Έχει εργαστεί ως συντηρητής έργων τέχνης (συντηρητής πέτρας) στην 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην Ιερά Μονή Δαφνίου Αττικής και ως συντηρητής φορητών εικόνων και επίπλων.
Έχει κάνει συνεργασίες  με διάφορους αγιογράφους όπως : Νικόλαο Βλαχογιάννη και Δημήτριο Τσιάντα, Βασίλειο Θεοδωρακάκο, Σοφία Παπάζογλου κ.α.
Έχει παραδώσει μάθημα αγιογραφίας στο πνευματικό κέντρο του Αγ. Γεωργίου Νέας Ζωής Περιστερίου και του Αγ. Νικολάου Αλίμου.

Έργα του καλλιτέχνη υπάρχουν σε ιερούς Ναούς (Ελλάδα και Εξωτερικό) καθώς επίσης και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και Μουσειακούς χώρους.

Έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις Αγιογραφίας σε Ελλάδα και Ιρλανδία.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.) και του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων (τα τελευταία 6 χρόνια μέλος στο Δ.Σ.).

 


 


ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ [Γλυπτική]


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2008 άριστα με κατεύθυνση στην Γλυπτική, όπου παρακολούθησε και μαθήματα στα εργαστήρια γυψοτεχνίας, μετάλλου, ξύλου κ.α. Το 2006 και το 2008 λαμβάνει μέρος σε συμπόσιο γλυπτικής σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Accademy Of Fine Arts Carrara Italy. Το 2009 - 2008 και 2007 διατηρεί μια θέση στο ετήσιο συμπόσιο γλυπτικής με το πανεπιστήμιο Universität der Künste Berlin UDK. Το 2008 παράλληλα με την Πτυχιακή του εργασία συμμετέχει σε ομαδική έκθεση και φιλοξενείτε από το MOHOLY NAGY  University Of Art And Design of Budapest .

Το 2009 – 2013 εργάζεται ως βοηθός Αγιογράφου.

Ειδικές κατασκευές για σκηνικά θεάτρου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιήθηκαν το 2011 για την παράσταση ‘’ Ο Θάνατος του Δαντών ‘’.
Το 2012 επίσης μέρος των σκηνικών για την ταινία μεγάλου μήκους METEORA που πήρε μέρος στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Από το 2010 διατηρεί προσωπικό εργαστήριο. 
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 
ΔΡ. ΚΑΡΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ X.  - [Προληπτική Συντήρηση] [Τοιχογραφία - Νωπογραφία & Ξηρογραφία]
B.A. (Hons) Conservation of Works of Art
M.A. Preventive Conservation of Works of Art
M.A. Theology
PhD. Preventive Conservation-History
PostDoc Preventive Conservation & History


Ο Δρ. Χρήστος Χ. Καρύδης είναι διδάσκων στην βαθμίδα του Επικ Καθηγητή (ΠΔ 407/80) στο Α.ΤΕΙ Ιονίων Νήσων- Τμήμα Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, και στην Πανεπιστημιακή Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης- Τμήμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Διδάσκει επίσης ως επισκέπτης διδάσκων στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Προστασίας & Συντήρησης του Α.Π.Θ.

Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής ασχολήθηκε με την καταγραφή & προληπτική συντήρηση κειμηλίων του Αγ. Όρους σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης-Ορμύλια και το Getty Foundation (L.A).
Πτυχιούχος (Π.Ε) Συντήρησης & Αποκατάστασης Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου De Montfort, UK. Μετεκπαιδεύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο γνωστικό αντικείμενο της Προληπτικής Συντήρησης στο Πανεπιστήμιο του Northumbria-Newcastle (MA Hons), στη Συντήρηση Υφάσματος στο Textile Conservation Centre του Πανεπιστημίου Southampton (PGCE) και στην Ορθόδοξη Θεολογία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (MA Hons). 

Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Lincoln ως υπότροφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Διδάχτηκε την ιερά τέχνη της αγιογραφίας, την θεολογία της εικόνας & τοιχογραφίας κοντά στον Καθ. Δρ. Γεώργιο Κόρδη, Βασίλειο Χαρόπουλο, Δημήτριο Αλεβιζόπουλο και Καθ. Δρ. Νίκο Ζία.

Υπήρξε βοηθός διδάσκων στο Πανεπιστήμιο του Lincoln παράλληλα με την διδακτορική του διατριβή. 
Δίδαξε στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών "BORGIAS" Fine Art, Culture & Design, στην Time Heritage ως εισηγητής σεμιναρίων και σε εργαστήρια Τέχνης (Νωπογραφία). 

Συνεργάστηκε με την 1η, 2η, 5η και 10η Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος στην συντήρηση και μελέτη κειμηλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στο οποίο μέχρι σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στο Άγιον Όρος, Κολομβία, Ισπανία, Βρυξέλλες και Αγγλία.

Έχει περισσότερες από 30 ανακοινώσεις σε συλλογικούς τόμους, Διεθνή και Εθνικά συνέδρια που αφορούν την προληπτική συντήρηση, την ταυτοποίηση υλικών και την ιστορία των έργων τέχνης. 

Μετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για την διάσωση, διατήρηση και μελέτη των Αθωνικών υφασμάτων σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης της Ορμύλιας, το Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του ΕΙΕ και το Getty Institute. Mέλος εκπροσώπησης του Ελληνικού Τμήματος ICOMOS στις Διεθνείς Επιστημονικές Επιτροπές Εκπαίδευσης και Πρόληψης Φθορών, μέλος του Forum UNESCO/ University and Heritage, της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας, του Society for the Promotion of Byzantine Studies (UK), του ICOM, του IIC-Ελληνικό τμήμα, κ.α. 

Επιμελητής-συγγραφέας της έκδοσης Επιστήμη της Προληπτικής Συντήρησης (υπό έκδοση, εκδ. Time Heritage)

 
ΜΑΡΑΚΑ ΜΑΡΑΚΑΚΗ ΚΟΡΙΝΑ - [Eλεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα , από ηλικία 11 ετών ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στην αγιογραφία , το 2004 δίνει εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης κατέχοντας την 3η θέση και στις δύο σχολές . Το 2009 αποφοιτά από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από το εργαστήριο Ζωγραφικής του Αναστάσιου Χριστάκη και του Παύλου Σάμιου στην Νωπογραφία-Αγιογραφία . Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα στο MOME Moholy-Nagy University of Arts and Design στην Βουδαπέστη όπου παρακολούθησε και μαθήματα γλυπτικής.

Εργάστηκε ως βοηθός αγιογράφου από το 2009 έως το 2013 όπου παράλληλα εργάστηκε και σε προσωπικό επίπεδο στο χώρο της Βυζαντινής Αγιογραφίας . Το 2012 έλαβε μέρος στην κατασκευή σκηνικών για την ταινία μεγάλου μήκους METEORA του σκηνοθέτη Σπύρου Σταθόπουλου (Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό τμήμα Φεστιβάλ Βερολίνου 2012) .Το 2011 κατασκεύασε μεγάλο μέρος του σκηνικού , ως βοηθός σκηνογράφου , στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για την θεατρική παράσταση “ Ο Θάνατος του Δαντών “ του Στάθη Λιβαθινού . Ταυτόχρονα συμμετέχει στην θεατρική παράσταση Έξοδος ζωγραφίζοντας κουστούμια .

Από το 2010 διατηρεί προσωπικό εργαστήριο για της καλλιτεχνικές της αναζητήσεις .
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 ΜΙΧΑΛΙ  ΜΠΡΟΥΝΟ [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]

 

Γεννήθηκε το 1988 στην Αυλώνα στην Αλβανία.
Ξεκίνησε της σπουδές του στο “School of Arts - Vlora” από το 2004-2008 με ειδικότητα στο  painting –scenography.  Αποφοίτησε με άριστα.
Ακολούθως σπούδασε επί 3 έτη στο “BORGIAS Fine Art, Culture & Design” και έλαβε πτυχίο
Fine art (B.A. Hons) από το συνεργαζόμενο κρατικό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίαs, University of Bolton, από το οποίο και αποφοίτησε με άριστα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο & χρώμα, από 2015 στο “BORGIAS”.

 ΜΠΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2012 στα εργαστήρια του Χ. Μπότσογλου και του Ζ. Αρβανίτη. Εκτός από την κύρια κατεύθυνση της Ζωγραφικής παρακολούθησε και εργαστηριακά μαθήματα επιλογής χαρακτικής και σκηνογραφίας.

Oμαδικές εκθέσεις: το 2007 στην Αίθουσα Τρύφωνος στο Μόλυβο Λέσβου, στην 5η Μπιενάλε Φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. το 2008 στην Κρήτη και το 2009 στο Σύνταγμα και το 2011 στην Γκαλερί Εικαστικές Αναζητήσεις στην Αθήνα. Aτομικές εκθέσεις: το 2010 στο Αναγνωστήριο Αγιάσου στη Λέσβο, το 2010 στο αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη και το 2013 στην γκαλερί Έρση.

Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος και χορεύτρια σε πολλές παραγωγές της μουσικοθεατρικής ομάδας Bitchy D, έκανε την ενδυματολογία και το σχεδιασμό φωτισμού για την ομάδα χορού ΝωέΛ το 2007 στο φεστιβάλ θεάτρου Altera Pars, σκηνικά για τη θεατρική ομάδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το 2013 και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια contact improvisation και χορογραφίας. Έχει κάνει σκηνογραφία, ενδυματολογία και μοντάζ σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος.

Διδάσκει στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης "BORGIAS" Fine Art, Culture & Design, ελεύθερο σχέδιο και χρώμα.
 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ - [Γραμμικό Σχέδιο & Εικονογράφηση Βιβλίου]

Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στον τομέα Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, επικοινωνίας και σχεδιασμού με θέμα «Επανάχρηση και αποκατάσταση της Μονής Ιησουϊτών στα Καλαμίτσια της Νάξου».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διακόσμησης, κινηματογράφου και stopmotion animation, ενώ συνεχίζει τη σπουδή της πάνω στη ζωγραφική προσπαθώντας συνεχώς να εξελίσσεται.

Από το 2010 ασχολείται επαγγελματικά με τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, έχοντας συνεργασίες με τις εκδόσεις Κέδρος, Ψυχογιός και Μεταίχμιο, με πάνω από 15 τίτλους βιβλίων.
Τον Ιανουάριο του 2013 έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής, ενώ έχει λάβει επίσης μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στα πλαίσια φεστιβάλ. Παράλληλα ασχολείται και με τη δημιουργία τοιχογραφιών , ενώ προσωπική της δουλειά έχει ακολουθήσει την έντυπη οδό στο πλαίσιο των αυτοεκδόσεων.
 
ΡΑΛΛΗΣ ΤΑΣΟΣ [Κεραμική]

Γεννήθηκε στο Περιστέρι – Αθήνα, το 1958.
Διδάχτηκε σχέδιο στη σχολή της Ι. Οικονομίδου.
Σπούδασε Κεραμική στα ΚΕΤΕΚ Ηρακλείου με δάσκαλους: Αν. Μάκαρη, Μεν. Παπαδόπουλο, Εφ. Παπαϊωάννου

Παρακολούθησε σεμινάρια για:
HIGH SALT - RICHARD LAUMDER
ΚΑΜΙΝΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙ, - ALINE FAYRE
ΤΕΧΝΙΚΗ ΡΑΚΟΥ - Θ. ΧΩΡΑΦΑ - Κ. ΤΑΡΚΑΣΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ - SETSUKO NAGASAWA
PAPER CLAY by Rosette Gault

Διατηρεί εργαστήριο από το 1986 μέχρι σήμερα.
Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 ΡΟΥΠΝΑΡΙΝ ΓΚΙΤΑ -  B.A. Fine Art - Theory of Art, Univ. of Athens
Graphic Art, Vacalo School of Design
MSc Forensic Science, Univ. of Strathclyde
BSc (Hons) Biochem, Univ. of W. Indies

[Form, Space & Design]


H Geeta Roopnarine γεννήθηκε στην Καραϊβική. Μετά την μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε αρχικά σπουδές σαν γραφίστρια στην Σχολή Βακαλό και στην συνέχεια απεφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχενείου με πτυχίο γλυπτικής (Καθηγητής Γεωργ. Λάππας), θεωρία της Τέχνης και Φωτογραφία.

Παράλληλα, ολοκλήρωσε σπουδές λιθογραφίας/ τυπογραφίας, και πατίνας σε μέταλλα στο Camberwell School of Arts (Λονδίνο) και σεμινάρια δημιουργικότητας στην Σαρδινία.

Από το 2003 ασχολείται ενεργά με τις εικαστικές τέχνες συμμπετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσες. Έχει επιλεγεί να συμμετάσχει σε διεθνή συμπόσια τέχνης με έργα γλυπτικής σε μάρμαρο και πέτρα και να εκθέσει γλυπτά στην Αθήνα, για τον οργανισμό Διεθνής Αμνηστία.  

Η Geeta Roopnarine έχει μεγάλη εμπειρία στην χρήση των περισσότερων υλικών γλυπτικής. Έχει εργαστεί σε μεγάλη ποικιλία υλικών, που  περιλαμβάνει μέταλα (μπρούντζα, αλουμίνιο και μολύβι) πέτρες, μάρμαρο, μέχρι και πλαστικό, χαρτί, φωτογραφία και video.

Στην δουλειά της,  το κεντρικό θέμα αναζήτησης αποτελεί ο άνθρωπος και η σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο του, με έμφαση στην χαρτογράφιση του εσωτερικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, στις δημιουργίες της επεξεργάζεται και εμβαθύνει στην εσωτερική δομή και τοπολογία της φύσης όπως είναι οι σπείρες οι κυρτές και κοίλες επιφάνειες και τα έγκοιλα.

Την ενδιαφέρει το μοντέρνο σχέδιο και πιστεύει ότι το σχέδιο αποτελεί το εφαλτήριο κάθε  εικαστικής δημιουργίας ή εκδήλωσης.

Η διδακτική πρακτική της επικεντρώνεται στην στην εκδήλωση του δημιουργικού ένστικτου των μαθητών και στην διδασκαλία μεθόδων που θα τους επιτρέψουν να συνεχίζουν και ενδυναμώνουν την δημιουργική τους πρακτική, καθώς ωριμάζουν σαν καλλιτέχνες.

 
ΣΑΚΚΗ ΣΩΗ - Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Α.ΤΕΙ Αθηνών)
M.A. Μουσειακών Σπουδών (Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).
Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

[Εισαγωγή στη Μουσειολογία]

Η Ζωή Σακκή αποφοίτησε από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Α.ΤΕΙ Αθηνών, έχοντας, το 2003, ολοκληρώσει επιτυχώς την εξειδίκευσή της στη συντήρηση κεραμικού, γυαλιού, λίθου, μετάλλου, ψηφιδωτών και ανασκαφικών οργανικών υλικών.

Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μουσειακές Σπουδές» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας επαρκή κατάρτιση σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα μουσειολογικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διδακτορική της διατριβή πραγματεύεται την τεκμηρίωση των συλλογών του Εγκληματολογικού Μουσείου της Ιατρικής Σχολής, Αθηνών, και επιδιώκει την πολυεπίπεδη σύγκριση των μουσειακών συλλογών εγκληματολογίας, διεθνώς.

Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Τμήμα Μουσειολογίας - Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων του Ά Τ.Ε.Ι. Πάτρας, όπου δίδασκε μαθήματα διαχείρισης μουσειακών συλλογών και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επί σειρά ετών υπήρξε επιμελήτρια και συντηρήτρια των συλλογών του Εγκληματολογικού Μουσείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνοντας την οργάνωση του εκθεσιακού χώρου, την παρουσίαση των εκθεμάτων, τη διαχείριση των συλλογών, αλλά και την προληπτική και συστηματική συντήρηση των μουσειακών αντικειμένων.

Σήμερα εργάζεται ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παράλληλα συνεχίζει την επαγγελματική της συνεργασία με το Εγκληματολογικό Μουσείο, ως εξωτερικός συνεργάτης.
 

 
ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΟΦΙΑ - [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα] [Photomedia] [Παιδικό Τμήμα]


Γεννήθηκε το 1969 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.
Έχει σπουδάσει γραφικές Τέχνες και Ζωγραφική.
Εργάσθηκε επί 4 χρόνια, ως γραφίστρια στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Με τον ερχομό της στην Ελλάδα το 1993 δούλεψε στην διαφήμιση ως Αrt Director.

Εκ παραλλήλου, σπούδασε επί 4 έτη, στο ¨BORGIAS¨ FineArt, Culture & Design, και ακολούθως έλαβε το πτυχίο FineArt (B.A. Hons.) από το κρατικό πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, BoltonUniversity. Έχει κάνει μία ατομική έκθεση Ζωγραφικής τo 2003 στη γκαλερί “Κιβωτός” στην Αθήνα.
Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α. και στη Ν. Αφρική.

Το 2004 ήταν εθελόντρια στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Το Μάιο του 2010 έλαβε το 1ο Βραβείο με τη συμμετοχή της στην πανευρωπαϊκή εικαστική Δράση: 736 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, που είχε σαν θέμα την εναντίωση απέναντι στις διάφορες μορφές ρατσισμού, βίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
 
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΝΤΑΝΙΕΛΑ - [Kριτικές Μελέτες] [Fine Art]

Σπούδασε γραφιστική στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους την Νίκο Κεσσανλή και την Ρένα Παπασπύρου.

Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων απο το 2000 και έχει φιλοτεχνήσει πάνω από 100 τίτλους.

Έχει λάβει βραβείο εικονογράφησης απο το ελληνικό τμήμα της IBBY, τρεις επαίνους από το Ε.Β.Γ.Ε. και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα με υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο Andersen.

Παράλληλα έχει διδάξει σε ιδιωτικά ΙΕΚ μαθήματα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και απο το 2010 συνεργάζεται με την γκαλερί και το μουσείο Φρυσίρα.

Δουλειά της μπορείτε να δείτε στην ηλ.διεύθυνση:   https://danielastam.wix.com/danielastamatiadi
 
ΣΤΟΙΟΥ ΓΛΥΚΑ - [Eισαγωγή στην Πολιτιστική Διαχείριση]


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα, μια πανέμορφη κωμόπολη της Κεντρικής Μακεδονίας.
Απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, της Δραματικής Σχολής “Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου και του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται με την πολιτιστική διαχείριση, γυρίζει ντοκιμαντέρ, επιμελείται βίντεο για την τηλεόραση και το διαδίκτυο και παίζει θέατρο.

Το μεγάλο της καμάρι είναι το Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Ευρωπού και το ντοκιμαντέρ για την Ιστορία και τη Λαογραφία του τόπου που διατίθεται στο μουσείο.

Το πρώτο της θεατρικό έργο ήταν η "Σκουληκότρυπα" που ανέβηκε στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Αγαπάει τον πολιτισμό, την περιπέτεια, το ταξίδι, την απλότητα.
 


 

ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  -  [Ελεύθερο Σχέδιο & Χρώμα]

Η Αλεξάνδρα Στραβοράβδη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. 

Απέκτησε πτυχίο Αργυροχρυσοχοΐας το 1998 και εργάστηκε ως τεχνίτης μέχρι το 2000. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας το 2007 στον τομέα των  Εικαστικών Τεχνών, του τμήματος Ζωγραφικής.

Στα πλαίσια των σπουδών της, έχει παρακολουθήσει ως μαθήματα επιλογής, Γλυπτική και Πολυμέσα-Υπερμέσα, κατασκευή Θεατρικής Μάσκας και Γραφικές Τέχνες.

Από το 2008 στα αντικείμενα διδασκαλίας της περιλαμβάνονται η ζωγραφική, το ελεύθερο σχέδιο, η μελέτη γυμνού, το σχέδιο και ιστορία του κοσμήματος κοσμήματος. Στο παρελθόν έχει διδάξει κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος.

Καλλιτεχνικές της δραστηριότητες: η δημιουργία σκηνικών παιδικών παραστάσεων, η κατασκευή μασκών, η δημιουργία μακέτας και ο σχεδιασμός αναμνηστικών πλακετών για την παράσταση «ΤΡΑΦΟΙ» Επιμέλεια εικαστικής έκθεσης ως μέλος της ομάδας Elemental (1η Δεκεμβρίου και κάθε ημέρα , ημέρα κατά του ΑΙDS», Σύνταγμα, Δεκέμβριος 2005), η συμμετοχή στο art-residency Chios Veggera (2011)  κ.α.

Από το 2008 ως το 2013, ήταν μέλος της εικαστικής ομάδας Κέντρο-Απόκεντρο, προσανατολισμένης σε θέματα του αστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.