Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα
Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα
Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα
Σχολή Καλών Τεχνών Βοργίας | Μαθήματα Ζωγραφικής Παλαιό Φάληρο-Αθήνα

CREATIVE PATHWAYS

 

 

CREATIVE PATHWAYS
( ΒΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ )


 

Τελείωσα τις σπουδές μου. Έμαθα, σχεδόν, τα πάντα γύρω από τη ζωγραφική και τους Καλλιτέχνες της, αλλά δεν έχω μπορέσει, ακόμα, να βρω το προσωπικό μου ύφος...

Πως θα μπορέσω να βρω ποιο δημιουργικό ύφος μου ταιριάζει καλύτερα, από όλα τα στυλ που έχω διδαχθεί;

Ή μήπως θα μου ταίριαζε κάτι άλλο, που θα ήταν μια κάποια δική μου έμπνευση;

Όμως και αν, ακόμα, ανακαλύψω κάτι, ποιος θα μου πει ότι αυτό που σκέφθηκα μπορεί να σταθεί, επαρκώς, εικαστικά;

Γνωρίζω, όμως, ότι για να προχωρήσω και να εξελιχθώ, πρέπει να έχω την προσωπική μου γραφή, έκφραση και ύφος, ώστε να μπορώ να είμαι αναγνωρίσιμος.

Πάνω σε αυτά τα τεράστια ερωτήματα, η Σχολή σχεδίασε ένα πολύ πρωτοποριακό πρόγραμμα που θα λύνει, οριστικά, κάθε φόβο ή ανησυχία, του κάθε τελειόφοιτου, σχετικά με το πόσο έτοιμος είναι για να φτιάχνει έργα που να μην μοιάζουν με τα έργα των Ζωγράφων που θαύμαζε...

Έτσι, για μια 9μηνη περίοδο, ο τελειόφοιτος του προγράμματος FINE ART, ή ο απόφοιτος του ίδιου προγράμματος, θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα, που θα του λύσει οριστικά κάθε του ανησυχία σχετική με το εκφραστικό του στυλ.

Ο σπουδαστής θα λάβει 20 τίτλους θεμάτων, π.χ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΡΩΤΑΣ, ΦΥΓΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ κτλ.

Θα έχει στη διάθεσή του δυο εβδομάδες, για να ολοκληρώσει το έργο του.

Τέσσερις Καθηγητές θα δίνουν, συγχρόνως, τις απόψεις τους, κάθε 15νθήμερο, για το τι θα πρέπει να κάνει ο σπουδαστής, ώστε το έργο να γίνει άρτιο- εντυπωσιακό.

Φυσικά, μπορεί οι απόψεις των Καθηγητών, να μην συμπίπτουν, απόλυτα...

Ο τελειόφοιτος, θα χρειασθεί να αποφασίσει για το ποια από τις υποδείξεις του ταίριαζε περισσότερο.

Με αυτά τα εφόδια θα εργασθεί, ανεπηρέαστος, για 2 εβδομάδες, για να ολοκληρώσει το έργο του,( το οποίο μπορεί και να μην έχει ολοκληρωθεί).

Οι ίδιοι Καθηγητές θα προσέλθουν και πάλι, συγχρόνως, τη 15η μέρα από την έναρξη του έργου και θα κάνει ο καθένας τους σχολιασμό και υποδείξεις, στο έργο του καθενός.

Και πάλι, είναι πολύ πιθανό, να μη συμπίπτουν οι απόψεις τους.

Ο τελειόφοιτος θα ακούσει, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, τα σχόλια όλων και δίχως κανένα πρόβλημα, θα οδηγηθεί προς τη γραμμή που του ταιριάζει, ή τον βοηθά περισσότερο.

Θα γίνει κατανοητό, στον τελειόφοιτο, ότι πρέπει να μάθει να ακούει τις κρίσεις όλων, διότι όλες οι κρίσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες, για τη βελτίωσή του, και όχι όποιες του ταιριάζουν ή τον κολακεύουν...

Η κριτική των Καθηγητών, θα ασχοληθεί με τα εξής σημεία:

ΣΥΝΘΕΣΗ, ΓΡΑΦΗ, ΜΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, ΒΑΘΟΣ ΕΝΝΟΙΑΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΣΤΥΛ.

Η κριτική θα γίνεται ζωντανά, σε χώρο της σχολής, αλλά και συγχρόνως ONLINE για τους εξ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό. Λειτουργεί σαν μια πολύ εξειδικευμένη γνώση, στο επίπεδο και φιλοσοφία ενός μεταπτυχιακού.

Η Σχολή προτείνει να γίνεται το πρόγραμμα, πριν από τη διπλωματική τους μελέτη, για να βοηθηθούν στην επιτυχή εκπόνησή της.

Φυσικά το πρόγραμμα είναι το ίδιο χρήσιμο και για κάθε απόφοιτο FINE ART ή άλλης πανεπιστημιακής σχολής καλών Τεχνών, που δεν έχει ακόμα ανακαλύψει την προσωπική του διαδρομή.

Το πρόγραμμα προσφέρεται ΜΟΝΟ σε όσους ευρίσκονται πριν τη διπλωματική Μελέτη, ή στους αποφοίτους FINE ART ή άλλης πανεπιστημιακής σχολής καλών Τεχνών.

Στους αποφοίτους του ως άνω προγράμματος παρέχεται ειδικό Δίπλωμα, ώστε να διασφαλίζεται στις Αίθουσες Τέχνης η ως άνω αποκτηθείσα γνώση και εμπειρία.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  9,5 ΜΗΝΕΣ
ΕΝΑΡΞΗ :  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ '23
ΛΗΞΗ :       ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ '24


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ για ΚΡΙΤΙΚΗ :   ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ
(ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16:00 - 18:00)

 

 


ΚΟΣΤΟΣ : 12 X 100 €    ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ :   -20% = 1000 €

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   
210 988 6778
6987 007 856

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

CREATIVE PATHWAYS