ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦH & ΕΙΚΟΝΑ

Το πρόγραμμα παρέχεται και εξ'αποστάσεως.

Προτρέπουμε κάθε άτομο του εικαστικού χώρου που έχει μικρή, έστω, έφεση στο γραπτό λόγο, να παρακολουθήσει οπωσδήποτε αυτό το τμήμα, που λειτουργεί σαν μια γέφυρα μεταφοράς εικόνων από το λογοτεχνικό, στο εικαστικό πεδίο.
Η σχολή το προτείνει σαν ένα εξαιρετικό μάθημα υποδομής, για τον καθένα, που κατευθύνεται αριστοτεχνικά από το θεατρολόγο-συγγραφέα Θάνο Φωσκαρίνη με τη συμμετοχή του εικαστικού Ι. Βοργία.

Το πρόγραμμα “Δημιουργική Γραφή & Εικόνα” έχει διπλό στόχο.
Ο πρώτος στόχος είναι να μπορέσει ο σπουδαστής μέσα από την ανάλυση και επεξεργασία κειμένων να μάθει να ανακαλύπτει εικόνες, προσεγγίζοντας την έμπνευση…

Ο δεύτερος στόχος, είναι η ανάπτυξη του γραπτού λόγου, μέσα από αναλύσεις έργων μεγάλων ξένων και ελλήνων Λογοτεχνών. Ο σπουδαστής, παράλληλα προσπαθεί μέσα από το γραπτό λόγο να εκφράσει τις δικές του ανησυχίες- απόψεις ή ιδεολογίες, με στόχο τη συμπόρευσή του στο πρότυπο του καλλιτέχνη που έχει επιλεγεί να αναλυθεί από την τάξη.
Ένα εξαιρετικά δημιουργικό πρόγραμμα που ενδιαφέρει πάρα πολύ τα άτομα του εικαστικού χώρου τα οποία δυσκολεύονται να δημιουργήσουν, μέσω της φαντασίας τους, δικά τους ζωγραφικά θέματα.

Η διεξοδική ανάλυση κειμένων πεζού λόγου και ποίησης, έχουν στόχο την επαύξηση της δημιουργικής φαντασίας του σπουδαστή και προσέγγισης της έμπνευσης, μέσω της ανεύρεσης ή δημιουργίας εικόνων.
Εκ παραλλήλου, αυξάνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ευχέρεια εκφοράς τόσο του γραπτού, όσο και του προφορικού λόγου.

Εναρξη: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Λήξη: Παρασκευή14 Ιουλίου 2017
Ωράριο: 18:30 – 21:00

Κόστος: 60 € / μήνα
Eτήσιο κόστος προεξόφλησης: 475 €
Κόστος για όσους παρακολουθούν και άλλο πρόγραμμα: 30 € / μήνα
Διδασκοντες Καθηγητές:  Θ. Φωσκαρίνης & Ι. Βοργίας (από κοινού στην τάξη)

Τηλ.: 210 93 234 37,  210 988 67 78
Ε-mail:borgias-@otenet.gr
www.borgias-art.gr 


Περισσότερες πληροφορίες: 210 93 234 37   &   210 988 67 78
borgias-@otenet.gr   
ή   info@borgias-art.gr

Εμφάνιση: